7 ÖDÜLLÜ MUŞ BİLSEM TÜRKİYE FİNALLERİNDE

TÜBİTAK 12.Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Van Bölge Sergisinde yedi ödül birden alan Muş Bilim ve Sanat Merkezi Türkiye finallerinde.

09.05.2018 533

Muş Milli Eğitim Müdürü Metin İLCİ'nin projelere önem vermesi, desteklemesi, bölge sergilerine giderek öğrencileri motive etmesi sonucunda, TÜBİTAK projelerine olan ilgi artmıştır. Bu çalışmaların sonucunda Muş ili; 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Van Bölge Sergisinde toplamda 8 ödül alarak, bölge sergisinin yapıldığı Van ilinden sonra en fazla ödül alan 2. il olmuştur. Ödüllerin 7 tanesi Muş BİLSEM, 1 tanesi ise Vali Adil Yazar Ortaokulu öğrencileri tarafından alınmıştır. Yaptıkları projeleri büyük beğeni alan, ulusal basında gündem olan Muş Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, yaptıkları projelerle bölge sergisine damga vurdular.

Değerler Eğitimi ve Kodlama alanında birinci olan Muş Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri; ilimizi ve bölgemizi 07-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında Kayseri ilinde yapılmakta olan Türkiye finalinde temsil etmektedirler. Muş BİLSEM bölgede olduğu gibi finallerde de, festival ve yarışmalarda da ilimizi en iyi şekilde temsil etmekte; aldığı ödüller, açtığı stantlarla ilimizin tanıtımını yapmaktadır.

Bölge sergisi sonunda, 29 Mart 2018 tarihinde yapılan törende ilimizi başarı ile temsil eden Muş Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri;

"Robotrafik" adlı proje ile Kodlama alanında Bölge Birincisi,

"Değerlerimizi Ayakta Tutmak İçin (Cebimdeki Değerler) İle Bir Katkı Da Benden" adlı proje ile Değerler Eğitimi alanında Bölge Birincisi,

"Çarkı Çevir, Cevabı Ver Ve Organeli Yerleştir" adlı proje ile Biyoloji alanında Bölge İkincisi,

"Görme Engelliler İçin Robotik Ev Terliği" adlı proje ile Fizik alanında Bölge İkincisi,