MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ MUŞ BİLSEM STANDINI ZİYARET ETTİ

Muş BİLSEM Proje tanıtımları, bilim şenliği, final sergisi.

23.05.2017 741

MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ MUŞ BİLSEM STANDINI ZİYARET ETTİ

Muş Bilim ve Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencileri; 22-26 Mayıs Antalya Side'de düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali, 22-24 Mayıs Muş Öğrenme ve Bilim Şenliği ile 22-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında Eskişehir ilinde düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Proje Yarışması Türkiye Finaline katıldılar. Üç koldan proje ve ilimizin tanıtımını yapan Muş Bilim ve Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Antalya Side´de düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali'nin açılışına katıldı. Millî Eğitim Bakanımız Sn. İsmet Yılmaz Muş Bilim ve Sanat Merkezinin standını gezdi. Muş Bilim ve Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencileri;  BİLSEM'de  yapılan projeler ve çalışmalarla ilgili bilgileri Milli Eğitim Bakanımıza sundu. Milli Eğitim Bakanı Sn İsmet YILMAZ Muş BİLSEM öğretmen ve öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Festival 22 – 26 Mayıs 2017 tarihleri arasında açık olacak.

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Belediye açık otoparkında düzenlenen ´Muş Öğrenme Şenliği' kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitim, Hayat Boyu Öğrenme ve Temel Eğitime Bağlı Okullar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarının bir yıl boyunca hazırlamış oldukları ürünlerin yer aldığı sergi açıldı. 22-24 Mayıs 2017 tarihleri arasında 3 gün açık kalacak olan sergi, renkli görüntülere sahne oldu. Muş Öğrenme Şenliği programına Sayın Valimiz Seddar Yavuz, Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, kamu kurum amirleri, öğretmen ve öğrencilerle çok sayıda vatandaş katıldı. Muş Bilim ve Sanat Merkezi, bölge ve ulusal alanda derece almış olan proje ve robot sunumlarını gerçekleştirdiler.

TÜBİTAK - Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik alanlarında Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlenmiştir. Fen ve Teknoloji Öğretmenimiz Mehmet Nuri UÇAR´ ın danışmanlığını yapmış olduğu " Meyvesinden Biz Beslenelim, Atıklarından da Bitkilerimiz Beslensin" adlı Biyoloji Projemiz Bölge Birincisi olmuş olup, öğrencilerimiz 22-26 Mayıs 2017 tarihlerinde Eskişehir´ de yapılacak olan Türkiye Finalinde ilimizi ve bölgemizi temsil etmek üzere Türkiye final yarışmalarına katılmışlardır. 26 Mayıs 2017 tarihinde ödüllerin verileceği sergide öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

23-05-201723-05-201723-05-201723-05-201723-05-201723-05-201723-05-201723-05-2017