TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI DÜZENLENDİ

 

Başarılı çalışmalarla göz dolduran Muş Bilim Sanat Merkezi düzenlediği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ile öğrencilerin bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesini hedefliyor.

21.06.2017 819

Muş Bilim Sanat Merkezi'nde TÜBİTAK Bilim Fuar'ı düzenlendi. Fuara Muş Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Tanyeri Bilim Sanat Merkezi Müdürü Murat Taşdemir, öğretmenler ve veliler katıldı.
Muş Bilim ve Sanat Merkezi Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Birsen Geçer'in yürütücülüğünü yaptığı etkinlik kapsamında Muş Bilim Ve Sanat Merkezi öğrencileri danışman öğretmenleri eşliğinde projelerini sergilediler. Projeler Fizik, Kimya, Biyoloji, Edebiyat, Matematik ve Robotik alanlarda gerçekleştirildi.
Çalışmalardan; Ay çiçeği mantığıyla güneş enerjisinden yararlanma, Balık bitki dostu, Jeotermal enerjiden yararlanarak seracılık yapma ve Muş ili atasözü ve deyimleri gibi projeler yoğun ilgi gördü.
Etkinlikle ilgili değerlendirmede bulunan Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Birsen Geçer, TÜBİTAK Bilim Fuarları ile hedeflenen; Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması, öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması, öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak ve yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır. 
Özel Eğitimden sorumlu Şube Müdürü İbrahim Tanyeri, bu tür çalışmaların öğrencilerimizde merak duygusu uyandırarak, araştırma becerilerini arttırdığını ve öğrencilerimizde gelecekte yapacakları akademik çalışmalara hazırlık niteliğinde, önemli bir adım olduğunu belirtti.
Bu gibi bilimsel çalışmaların, ilimizde yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Tanyeri, öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. Etkinlik öğrenci velilerimizin ve eğitimcilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

 

21-06-2017
21-06-2017
21-06-2017