MUŞ BİLSEM´DEN YENİ BİR TÜBİTAK 4007 PROJESİ DAHA

MUŞ BİLSEM´DEN YENİ BİR TÜBİTAK 4007 PROJESİ DAHA

Muş Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmeni Aslan Ali Demirkol´un yürütücülüğünü yapmış olduğu "Her Yerde Herkes İçin Bilim" adlı  4007 projemiz TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından desteklenmiştir.

19.04.2018 543

TÜBİTAK tarafından kabul edilen bir çok proje ile adından söz ettiren MUŞ BİLSEM, bilim fuarları, robot etkinlikleri, öğretmen ve öğrenci robot-proje eğitimleri gibi birçok başarılı çalışma yürütüyor. 'Her Yerde, Herkes İçin Bilim´ projesi ile öğretmenler ve öğrenciler arasında bilimsel çalışmaların, deneyimlerin, birlikte çalışma becerisinin arttırılması hedeflenmekte olduğunu belirten Muş BİLSEM Müdürü Murat Taşdemir, projenin il merkezi ve ilçelerdeki ilk ve ortaokulları kapsadığını belirtti. Projenin temel konseptinin eğitim, öğretim, bilim, teknoloji ile doğa ve tarih bilinci olarak belirlendiğini belirten Muş BİLSEM Müdürü Murat Taşdemir, proje sayesinde atölye çalışmaları yapılacağı, öğretmen ve öğrencilerin üretmeye, öğrenmeye, bilimsel çalışma becerisi edinmeye sevk edeceğini belirtti.

 

"İlgili Alanların Merak Edilmesi ve Araştırılmasını Sağlayacaktır"

Muş Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmeni Aslan Ali Demirkol´un yürütücülüğünü yapmış olduğu "Her Yerde Herkes İçin Bilim" adlı TÜBİTAK 4007 projemiz kabul edilmiştir. Muş Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmeni Aslan Ali DEMİRKOL: "Bu proje ile okullarımız arasında bilgi paylaşımı gerçekleşecek olup, örnek çalışma yapan öğrenci-öğretmenlerimiz maddi olarak desteklenecek,  köy okullarına planetaryum, bilim gösterileri yapılacak, tarih ve doğa gezintileri düzenlenecek, söyleşiler yapılacaktır. Kısacası ilimizin kazanacağı proje hayırlı olsun. Her Yerde, Herkes İçin Bilim" projemizle kamu okullarındaki eğitim imkânları ve ortam bakımından dezavantajlı öğrencilerin, öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarının eğitim, öğretim, bilim, kültür, tarih bilinci ve projeler konusunda desteklenmesi amaçlanmaktadır. Temel konsepti eğitim, öğretim, bilim, teknoloji ile doğa ve tarih bilinci olarak belirlenen projemiz, atölye çalışmaları ışığında başta öğretmen ve öğrenciler olmak üzere katılımcıları; üretmeye, öğrenmeye, bilimsel çalışma becerisi edinmeye sevk edecek, ilgili alanların merak edilmesi ve araştırılmasını sağlayacaktır. Projemiz ile öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz arasında bilimsel çalışmaların, deneyimlerin, birlikte çalışma becerisinin arttırılması ve doğa etkinlikleri kapsamında yapılacak kültür ve tarihi alan gezileri ile geçmişimizi bilerek geleceğimizin inşa edilmesine katkı sağlanması ve ilimizdeki eğitimin niteliğinin arttırılması hedeflenmektedir" dedi.

09-05-201709-05-201709-05-201719-04-201819-04-2018